Előfizetői tartalom

Magyar hűtéstechnikai rendszer kerülhet egy üzbég atomerőműbe

Portfolio
„Gazdasági együttműködésünk egyik zászlóshajó projektje a nukleáris együttműködés, így már zajlik egy átfogó magyar-üzbég nukleáris fejlesztési program, aminek keretében az újonnan épülő üzbég atomerőműben jó eséllyel magyar hűtéstechnikai rendszer kerül majd beépítésre” – jelezte az üzbég fővárosban tárgyaló Szijjártó Péter a Facebook-oldalán.

A magyar külgazdasági és külügyminiszter a program további elemeként kiemelte: „Magyarország évente 170 ösztöndíjas helyet biztosít üzbég hallgatóknak, aminek egy részét arra használjuk, hogy a leendő üzbég nukleáris mérnököket és szakembereket Magyarországon képezzük.” „Harmadik eleme pedig ennek az együttműködésnek egy fűtőelemekkel kapcsolatos kutatás-fejlesztési...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés