Előfizetői tartalom

Kivizsgálta a KSH a példátlan adatszivárgási ügyet - Itt az eredmény

Portfolio
A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) vizsgálatot folytatott a hivatalos statisztikai adatok előzetes hozzáféréséhez kapcsolódó embargó szabályainak megsértése ügyében. A KSH belső vizsgálata megállapította, hogy a hivatal vezetőitől és munkatársaitól nem került megküldésre embargós adat jogosulatlan személy vagy szervezet részére. A Kiskereskedelem, 2022. december című gyorstájékoztató tartalmát, a hivatalos közlést megelőzően egy – az adatokhoz előzetes hozzáférés keretében szabályosan hozzájutó – címzett titkársága tévedésből továbbította a Makronóm Intézet számára.

"2023. február 4-én a KSH tudomására jutott, hogy a február 6-ai megjelenésű kiskereskedelmi adatok hivatalos közlését megelőzően a Makronóm Intézet embargós statisztikai adatokat, illetve azok alapján készült elemzést juttatott el a sajtó részére. Az embargósértés ügyében a KSH közleményt adott ki, amelyben tájékoztatást adott a vizsgálat azonnali megkezdéséről"...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés