Előfizetői tartalom

Beszakadt a gáz- és áramfogyasztás decemberben Magyarországon

Portfolio
Decemberben a gázfogyasztás éves alapon 24%-kal zuhant, a hőmérséklettel korrigált fogyasztás pedig 20%-kal volt alacsonyabb az egy évvel ezelőttinél – közölte a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal. Ezzel párhuzamosan az áramfelhasználási adatok 8,2%-os volt az éves szintű esést mutattak a háztartási méretű napelemekkel együtt. A decemberi adatok alapján meg vannak az éves fogyasztási adatok is, és a Portfolio kalkulációi szerint a gáz esetén az országos felhasználás 15%-kal esett 2022-ben, az áram esetén pedig 2,5%-kal.

Gázpiaci adatok A MEKH oldalán közzétett decemberi gáz- és árampiaci adatok alapján az látszik, hogy a hazai felhasználás (12,4 TWh) az előző évihez képest 24%-kal csökkent, a hőmérséklettel korrigált fogyasztás 20%-kal volt alacsonyabb. A csúcsnapi felhasználás 503 GWh-t tett ki, amely 2014 óta a legalacsonyabb érték. Az ellátásban a nettó import volumene 3,1 TWh volt....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés