Előfizetői tartalom

Még nem késő kudarcból sikerré fordítani a történetet: rengeteg ember halálát előzhetnénk meg

2000-ben jelentős dolog történt: a világ összefogott, és elkötelezte magát azon ambiciózus célkitűzések mellett, amelyek millenniumi fejlesztési célok néven váltak ismertté. A célkitűzések – a szegénység csökkentése, a betegségek elleni küzdelem, a gyermekek iskoláztatása stb. – lényegében nyolc konkrét, ellenőrizhető cél köré összpontosultak, amelyekkel kapcsolatban az igen ambiciózus 2015-ös határidőt szabták meg.

Sokat fejlődött a világ Ebben a másfél évtizedben a kormányok, nemzetközi intézmények és magán alapítványok a korábbi helyzethez képest több milliárd dollárral többet költöttek a nyolc célon belüli 21 célkitűzés elérésére. A globális fejlesztési segélyek közel megduplázódtak reálértéken mérve. A gyerekek egészségügyi helyzetének javítására fordított...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés