Előfizetői tartalom

Felfedte Szijjártó Péter, hogy mi az igazi akadály Paks II. kapcsán, majd beleszállt a német kormányba

Portfolio
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter egy mai párizsi Facebook-bejelentkezésében gyakorlatilag elismerte, hogy a minden tagállam, tehát Magyarország, által is megszavazott uniós szankciók akadályozhatják azt, hogy a német kormány kiadja a Siemens Energy számára az exportengedélyt a Paks II. projekthez. Ezután viszont a Magyarország elleni szuverenitási támadásnak minősítette az esetet, és újra felemlegette a két német miniszter felelősségét az ügyben.

Az OECD párizsi tanácskozásáról jelentkezett be rövid Facebook-videóban Szijjártó Péter azután, hogy a minap már éles kirohanást intézett a német kormány ellen, amiért a Paks II. irányírási rendszerének leszállítását konzorciumban elnyerő francia-német páros esetén a német cégnek még nem adta ki az exportengedélyt a német kormány. A külgazdasági és külügyminiszter...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés