Előfizetői tartalom

Kijött a hét legfontosabb adata: tovább csökkent az infláció az USA-ban, de így sem túl jó a helyzet

Portfolio
Januárban csökkent az éves infláció az Egyesült Államokban, de a várt felett alakult az áremelkedés mértéke, akárcsak a maginfláció. Az előző hónaphoz képest nőttek az árak az elemzői várakozásoknak megfelelően. A mai közlés összhangban van az infláció csökkenéséről szóló várakozásokkal, de a csökkenés mértéke elmarad az elemzők által várttól.

Felemás inflációs adat érkezett az Egyesült Államokból: januárban az éves áremelkedés mértéke 6,4% volt, ami kis csökkenést jelent az előző havi 6,5%-hoz képest. Csakhogy az elemzők ennél markánsabb csökkenésre számítottak, a Reuters konszenzusa 6,2% volt. A maginflációnál ugyanez a helyzet: az előző havi 5,7%-os éves maginfláció után az áremelkedés mértéke...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés