Előfizetői tartalom

Egyre jobban kiéleződik az uniós költségvetéspolitikai vita

Portfolio
Az Európai Bizottság már tavaly novemberben jelezte, hogy a magas költségvetésihiány- és az elszálló államadósságszintek miatt visszahozná a Stabilitási és Növekedési Paktum által megkövetelt fiskális szigort. Bár áprilisban már megállapodásra akarnak jutni a tagállamokkal, egyre több ország szólal fel a keménykedés ellen. Most Joachim Nagel, a Bundesbank elnöke is beleszállt a javaslatba.

Joachim Nagel, a Bundesbank elnöke szerint az Európai Uniónak világos költségvetési szabályokat kell megállapítania, amelyeket a tagállamok betartanak, és arra figyelmeztetett, hogy a blokk végrehajtó szerve figyelmen kívül hagyja ezt a megközelítést, amikor a szabályok felülvizsgálatára törekszik. Az ügy előzménye, hogy Európai Bizottság ugyanis tavaly novemberben jelezte...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés