Előfizetői tartalom

Újabb fájdalmas előrejelzés jött, ami a magyar GDP zsugorodását mutatja

Portfolio
2023-ban 0,2 százalékkal zsugorodhat a magyar gazdaság, majd onnan 2024-ben 2,5%-os növekedéssel térhet magához – derül ki az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) csütörtökön közölt előrejelzéséből. A szervezet szakemberei szerint elsősorban a magas energiaárak és az infláció hátráltatják a növekedést a vizsgált országokban.

Az EBRD működési országaiban idén 2,1%-os lehet a gazdasági növekedés, tavaly szeptemberben még 3 százalékos GDP-bővülést vártak. A bank szakemberei kiemelik, hogy főleg a még mindig magas energiaárak és az inflációs nyomás foghatják vissza a gazdasági növekedést. Ugyan az energiaárak zuhanásban vannak, ennek ellenére a vizsgált 36 ország több mint felében rontották...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés