Előfizetői tartalom

Újabb kulcsfontosságú uniós reformot javasolnak a franciák

MTI
Annak ellenére, hogy a gáz az utóbbi időben olcsóbbá vált, elengedhetetlen az Európai Unió villamosenergia-piacának reformja, a volatilitás szabályozása, annak biztosítása, hogy a villamosenergia ára megfeleljen az előállítási költségnek - jelentette ki Elisabeth Borne francia kormányfő Brüsszelben, az Európai Bizottság vezetőivel tervezett megbeszélését megelőzően csütörtökön.

"Noha a gázárak visszaestek, továbbra is elengedhetetlen a belső villamosenergia-piac reformja, hogy az árak ingadozása jobban ellenőrzött legyen" - fogalmazott Elisabeth Borne. Közölte, országa támogatja az Európai Bizottság márciusban bemutatni tervezett javaslatait azzal a feltétellel, hogy a villamosenergia-piaci reformnak biztosítania kell, hogy az árak megfeleljenek a valós...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés