Előfizetői tartalom

Látszólag biztató hírt kapott Brüsszelből Paks II., de a németek keresztbe feküdhetnek

Portfolio
Kivették a tizedik uniós oroszellenes szankciós csomagból az orosz nukleáris energia ágazatra, illetve a vezető képviselőire tervezett szankciókat, de közben kiderült, hogy a német exportengedélyezési hatóság nemcsak a Paks II. projekt kapcsán blokkolja egyelőre a Siemens Energy felé az engedély megadását, hanem a török atomerőmű felé is, amibe ugyanolyan orosz blokkok kerülnének. Közben maga a német cég szóvivője ismerte el, hogy az ilyen ügyekben a politikának elsőbbsége van és a szankciós kereteket be kell tartani. Az is kiderült, hogy a Paks II. kapcsán kötött kivitelezési és finanszírozási szerződés módosítása is terítéken van, igaz állítólag csak technikai módosításokról van szó.

Az elmúlt napokban több fontos fejlemény is történt, amelyek összességében vegyes irányba befolyásolják a Paks II. projekt kilátásait. Az egyik friss fejlemény az, hogy az Európai Bizottság a saját korábbi terveivel ellentétben mégsem tette bele a tizedik uniós oroszellenes szankciós csomagba az orosz nukleáris energia ágazat szankcionálását, illetve a Roszatom vezetőit...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés