Előfizetői tartalom

Jön a fix áras áram az állami és ökormányzati intézményeknél is

Portfolio
A földgázellátásban bevált gyakorlat mintájára a villamos energiát is fix árakon kaphatják az állami, önkormányzati, egyházi intézmények és alapítványi fenntartású egyetemek. A kiszámíthatóbb rezsikiadások érdekében a jelenlegi szerződésük szerint változó tarifákért vételezők térhetnek át rögzített árakra április elejétől az idei év végéig. A lehetőséggel csak azok a jogosultak élhetnek, akik ezt a 2023. február 28-i jogvesztő határidőig a kereskedőjüknek megküldött nyilatkozatban igénylik - derül ki az Energiaügyi Minisztérium közleményéből.

Ősz óta fokozatos visszarendeződés figyelhető meg az energiaárakban, jelenleg is a tavalyi csúcsoknál kedvezőbb szinten alakulnak az árak. A kormány előzőleg a földgázszolgáltatásban nyitotta meg a változó áras szerződésekről fix árakra átállás lehetőségét. Az áramellátásra kiterjesztést az önkormányzati szövetségek is javasolták az Energiaügyi Minisztériumban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés