Előfizetői tartalom

Nehéz tél vár ránk, most nem szabad lazítani, nem szabad ünnepelni

Portfolio
Fatih Birol, a Nemzetközi Energiaügynökség vezetője szerint számos kedvező körülménynek köszönhetően az idei télen már nem lesz probléma, azonban a kontinensre leselkedő esetleges energiahiányra figyelmeztetett a következő tél tekintetében a szakember, mivel viszonylag kevés új cseppfolyósított földgáz (LNG) érkezik a piacra, miközben Kína fogyasztása idén jelentősen növekedni fog.

Az európai kormányok az elmúlt évben számos helyes döntést hoztak a megfelelő energiaellátás biztosítása érdekében, például több LNG-terminált is építettek az orosz vezetékes földgázszállítások kiváltására - mondta Fatih Birol a Reutersnek szombaton egy müncheni konferencia szünetében. Hozzátette: de szerencséjük is volt, mivel az enyhe tél visszafogta a keresletet...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés