Előfizetői tartalom

Jön a papírcsomagolású kakaó: így küzdenének a klímaváltozás ellen

Portfolio
Az újratervezés, újrahasznosítás és többszöri felhasználás révén csökkentené a csomagolóanyagok, így végső soron a cég karbonlábnyomát a Nestlé, amely 2050-re nettó zéró karbonsemlegessé szeretné tenni a működését. A cél érdekében számos ponton változás jöhet, az egyik legszembetűnőbb a papírcsomagolás elterjedése lenne.

A csomagolás lenne az egyik kulcsterület, amelynek megváltoztatásán keresztül a Nestlé csökkentené üvegház-gázkibocsátását, és 2050-re nettó zéró karbonsemlegessé válna – hangzott el egy szerdán megtartott online nemzetközi háttérbeszélgetésen. A távolinak tűnő időpontig is ütemezett előrehaladást tervez a vállalat, 2025-ig 20, 2030-ig pedig 50 százalékkal csökkentené...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés