Előfizetői tartalom

Kína tiltólistát írt az amerikaiak miatt, elvágták magukat a tőkétől

Portfolio
A kínai hatóságok felszólították az állami tulajdonú cégeket, hogy fokozatosan váljanak le a négy legnagyobb nemzetközi könyvvizsgáló cégről. Hivatalosan adatbiztonsági okokkal indokolják a döntést, még azután is, hogy Peking mérföldkőnek számító megállapodást kötött, amely lehetővé teszi az amerikai könyvvizsgálatokat a New Yorkban jegyzett több száz kínai cégnél. Viszont a lépés nehezíti a nemzetközi tőkebevonást.

A kínai vezetés felszólította az állami cégeket, hogy a jövőben ne kössenek szerződéseket a Big4 könyvvizsgálócégekkel. A Bloomberg szerint arra adtak utasítást néhány központi tulajdonú vállalatnak, hogy hagyják lejárni a négy nagy könyvvizsgáló céggel kötött szerződéseket. Míg az offshore leányvállalatok továbbra is használhatnak amerikai könyvvizsgálókat...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés