Előfizetői tartalom

Nagy hatása lehet az USA lépésének, a Tesla máris döntött

Portfolio
A Tesla bár már megkezdte az akkumulátorok összeszerelését a németországi üzemében, de az amerikai inflációcsökkentő törvénynek köszönhetően (Inflation Reduction Act, IRA) a gyártást az Egyesült Államokban fogja összpontosítani - közölte a vállalat. Ezzel a Tesla lett az egyik első olyan cég, amelyik az amerikai csomag által kiváltott stratégiaváltásról döntött és nyilatkozott.

Az Elon Musk-vezette amerikai autógyártó az akkumulátor-komponensek, így például az elektródák gyártására is a tengerentúlon készül, ezek egy részét a német Grünheide-i telephelyéről küldik majd az Egyesült Államokba - közölte a Tesla nemrég. A brandenburgi telephelyen gyártott autók "a közeljövőben" még helyben összeszerelt akkumulátorokat tartalmaznának - tették...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés