Előfizetői tartalom

Nagy változás jön a magyar egészségügyben - Új ígéreteket tettek

Csiki Gergely
Három év múlva, a mostani kormányzati ciklus végére teljesen át fogja hangolni a kormány a fekvőbetegellátás és a szakellátás finanszírozását - jelezte a Magyar Kórházszövetség szerdai konferenciáján Takács Péter egészségügyért felelős államtitkár. A Belügyminisztérium államtitkára részletesen vázolta azt, hogy a kormány mire készül 2026-ig például a kórházak finanszírozásának terén, érvelése szerint ezzel fenntarthatóvá válik az egészségügy finanszírozása. Jenei Zoltán országos kórházi főigazgató eközben arról is beszélt, hogy hogyan működhet egymás mellett a közfinanszírozott- és a magánegészségügy.

Az egészségügyi finanszírozás aktuális kérdései címmel rendezett szerdán szakmai napot a Magyar Kórházszövetség. Megnyitó beszédében Velkey György, a szervezet elnöke kiemelte, hogy idén 100-150 milliárd forinttal lesz magasabb a felmérésük szerint a kórházak energia- és gázszámlája. Felmérésükben 89 intézmény válaszolt. Azt is kiemelte, hogy ezen felül az általános...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái