Előfizetői tartalom

Nagyot javult a német gazdasági hangulat

Portfolio
A német feldolgozóiparban az index 2022 májusa óta a legmagasabb szintre emelkedett. Ez a vállalatok érezhetően javuló várakozásainak volt köszönhető. Ugyanakkor valamivel rosszabbul értékelték jelenlegi üzletmenetüket. A vállalatok kevesebb új megrendelést regisztráltak Németországban - számolt be kedden az Institut - Leibniz-Institut für Wirtschaftsforschung an der Universität München e.V. (ifo).

A müncheni egyetem Ifo gazdaságkutató intézetének üzleti hangulatindexe tavaly május óta a legmagasabb szintre ugrott Németországban az optimizmus, bár a várt 91,2 pont helyett 91,1 pontra erősödött februárban a januári 90,1 pontról. A mutató februárban már az ötödik egymást követő hónapban erősödött. Az index összetevői közül a kilátások megítélése az elemzői...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés