Előfizetői tartalom

Szigorú Fed-mondatok húzták másfél hónapos csúcsra a dollárt

Portfolio
Az amerikai jegybank január 31. és február 1. közötti találkozójának ma megjelent jegyzőkönyve arra utal, hogy a Fed eltökélt az inflációellenes kamatpolitika folytatásában. Bár a tagok jelezték, nyitottak arra, hogy még ebben az évben lezárják a szigorítási ciklust, ám az elmúlt napok döntéshozói megszólalásaival együtt visszakúszott a várakozásokba, hogy a jegybank visszatár a nagyobb, 50 bázispontos kamatemelésekhez. Ere utal az is, hogy a jegyzőkönyv megjelenése után a dollár erősödött.

"A résztvevők egyetértettek abban, hogy a Fed jelentős előrelépést tett az elmúlt évben, hogy a monetáris politika kellően korlátozó irányba mozduljon" - áll a jegyzőkönyvben. "Ennek ellenére a résztvevők egyetértettek abban, hogy bár vannak arra utaló jelek, hogy a monetáris politika szigorítása elkezdte mérsékelni az inflációs nyomást, az infláció továbbra is jóval...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés