Előfizetői tartalom

Fontos határidő közeleg: keddig van idő áttérni a rögzített áramárakra

Portfolio
A kiszámíthatóbb rezsikiadások érdekében kedd éjféli határidővel kérhetik a jelenlegi szerződésük szerinti változók helyett a fixált villamos energia árakat az állami, önkormányzati, egyházi intézmények és alapítványi fenntartású egyetemek - írja közleményében az Energiaügyi Minisztérium. A gázszolgáltatásban bevált gyakorlat mintájára azonos intézményi kör térhet át a rögzített áramtarifákra április elejétől 2023 végéig. A lehetőséggel kizárólag azok a jogosultak élhetnek, akik ezt a február 28-i jogvesztő határidőig a kereskedőjüknek megküldött nyilatkozatban igénylik.

Ősz óta fokozatos visszarendeződés figyelhető meg a világpiacon az áramárakban, jelenleg is a tavalyi csúcsoknál kedvezőbb szinten alakulnak az árak. Emiatt a korábban változó áras szerződést kötött intézményeknek újra érdemes lehet fix árasra váltani. A gázszerződéseknél már alkalmazott gyakorlatot az önkormányzati szövetségek javaslatára az áramellátásra is...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés