Előfizetői tartalom

Aggódik Románia pénzügyi sérülékenysége miatt a költségvetési tanács elnöke

Portfolio
|
MTI
Az ikerdeficit veszélyeire figyelmeztetett hétfőn Daniel Daianu, a román költségvetési tanács elnöke, aki szerint a folyó fizetési mérleg és az államháztartás hiányának egyidejű magas aránya sérülékennyé teszi a román gazdaságot. Daianu ezt egy elemzésben fejtette ki, amelyet hétfőn tettek közzé a költségvetési tanács honlapján.

Az írásban emlékeztetett, hogy a román folyó fizetési mérleg tavalyi hiánya 26,571 milliárd euró, ami a román országos statisztikai intézet becslése szerint a bruttó hazai termék (GDP) 9,2 százalékának felel meg. Kiemelte, hogy a hiány értéke 52 százalékkal nőtt 2021-hez mérten. Felidézte, hogy a 2008-as nemzetközi gazdasági válság idején Románia hasonló helyzetben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés