Előfizetői tartalom

A nyomasztó hangulat közepette itt az újabb fordulat

Portfolio
A tavalyi évi és az idei év eleji derűlátó hangulat szertefoszlott, az inflációval kapcsolatos kilátások az utóbbi hetekben bizonytalanná váltak. Ezzel együtt a Fed kamatpályájával kapcsolatos várakozás is nőtt, amelynek újabb állomása, hogy a piaci kamatvárakozásban már nem szerepel az idei év végi kamatvágás. Eszerint tehát a Fed a korábban vártnál magasabbra emelheti az irányadó kamatát, és tovább tarthatja magasan, vagyis a piaci várakozások szigorúbb monetáris politikát vetítenek előre.

Februárban látványos megtorpanás jött a részvénypiacokon, a dollár is új erőre kapott. A hangulatváltozás mögött a frissen beérkező makrogazdasági adatok állnak: február elején közölték a januári mezőgazdaságon kívül foglalkoztatottak létszámának változását, amely meglepően nagy mértékben emelkedett. A foglalkoztatottság gyors bővülése a bértömeg növekedését...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés