Előfizetői tartalom

Az oltások igazi csodák: emberek millióinak az életét menthetnénk meg

A védőoltások az emberiség egyik igazi csodáinak számítanak, amelyek több életet mentettek meg, mint bármely más egészségügyi felfedezés. Továbbá népességszintű védelmet biztosítanak olyan betegségek ellen, amelyek egykor nagyon sok áldozatot szedtek. Mégis, gyakran nem értékeljük kellően azt, hogy milyen alapvető szinten tették jobbá az emberek életét.

Az elmúlt évszázad fordulóján a fertőző betegségek az összes haláleset több mint egyharmadát okozták az USA-ban: nagyobb arányban haltak meg emberek emiatt, mint manapság rák és szívbetegségek miatt. Napjainkban a vakcináknak köszönhetően olyan – korábban hétköznapinak számító – betegségek, mint a diftéria, a tífusz, a kanyaró és a szamárköhögés lényegében...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés