Előfizetői tartalom

Elemzői reakció a mai jegybanki döntésre: odébb van még a kamatcsökkentés

Portfolio
Az MNB a vártnak megfelelően nem változtatott az alapkamaton, és év végénél előbb nem is nagyon érdemes ilyen lépéssel számolni. Az irányadó 18 százalékos egynapos betéti kamat csökkentéséről Virág Barnabás nyilatkozatáig azt gondoltuk, hogy akár már márciusban vagy áprilisban elkezdődhet, most azonban úgy tűnik, ez későbbre tolódhat - így értékeli az MNB mai döntését és kommunikációját Kiss Péter. Az Amundi elemzője szerint erre utal az is, hogy a banki kötelező tartalékolás átalakítása további enyhe monetáris szigorítást jelent.

A külső tényezők közül az orosz-ukrán háború és a nagy jegybankok szigorítása továbbra is negatívan hat a befektetői hangulatra, míg az európai energiaválság csillapodott. A belső tényezők közül az EU-val való elvi megállapodás létrejött, ám fontos mérföldkövek teljesítése van még hátra a tényleges kifizetésekhez, míg a folyó fizetési mérleg hiányában...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés