Előfizetői tartalom

Összezavarta az MNB az elemzőket

Portfolio
Ellentétesen látják az elemzők a Magyar Nemzeti Bank (MNB) mai kamatdöntését követő tájékoztatását. Van olyan szakértő, aki szerint a jegybank "galamb irányba" (várható kamatcsökkentés) mozdult el a kamatok kapcsán, de olyan is, aki szerint "héja a hangvétel" (tartósan szigorú kondíciók fenntartása). Egy biztosnak látszik: a tartalékrendszer átalakításának lépése szigorító politikát jelent.

Nem változtak a monetáris kondíciók. A Magyar Nemzeti Bank a várakozásoknak megfelelően 13 százalékon tartotta az alapkamatot, 12,5 százalékon az overnight jegybanki betét kamatszintjét, és 25 százalékon az overnight fedezett hitel kamatát. Irányadó kamatként továbbra is az egynapos betéti tendereken meghatározott kamatszint funkcionál, mely 18 százalék. Kapcsolódó cikkünk...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés