Előfizetői tartalom

Itt a feketeleves: beragad az infláció Európában?

Portfolio
A vártnál magasabb lett az éves infláció februárban az eurózónában, az infláció éves mértéke januárhoz képest alig csökkent. Az Európai Központi Bank számára ez rossz hír, amely kamatemelésekkel igyekszik visszafogni az árak emelkedését. A mai adatközlés után erősödhetnek a várakozások, amelyek szigorú EKB-t, magasabb kamatokat áraznak.

Februárban 8,5% volt az infláció éves szinten az eurózónában, ami jócskán meghaladja az elemzők által várt 8,2%-ot. Januárban az éves áremelkedés mértéke 8,6% volt, tehát látunk némi mérséklődést, de a dezinfláció dinamikája sokkal lassabb, mint ahogy azt az előző hónapok adatai alapján vártuk. Ami ennél még aggasztóbb, hogy a maginfláció jelentős mértékben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés