Előfizetői tartalom

Csődvédelmet kért a Budapesten is működő üzletlánc

MTI
Csődvédelmet kért pénteken az egyik legnagyobb német divatáru-kereskedő, a Peek & Cloppenburg. A leányvállalatai révén 15 európai országban 140 üzletet üzemeltető társaság a fizetésképtelenség elkerülését szolgáló úgynevezett védőpajzs eljárás megindítását kezdeményezte a düsseldorfi városi bíróságon, amely meg is adta az engedélyt.

Az így megnyílt mozgásteret arra használják, hogy a bíróság felügyelete mellett, egy külső szanálási szakértő vezetésével átszervezzék a vállalatot. Ez mindenekelőtt a nagyjából 800 embert foglalkoztató düsseldorfi központot és a cég online áruházát érinti, és állások megszüntetésével is jár. A társaság a koronavírus-járvány alatt 30 százalékos forgalomcsökkenést...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés