Előfizetői tartalom

Nagy változás jön a Tescónál

Portfolio
Megszünteti a Tesco a zöldség-gyümölcs-osztályon eddig ingyenesen elérhető, eldobható műanyag zacskók használatát. Az üzletekben ezentúl többször is használható, biológiailag lebomló zacskó vagy ún. újrazsák lesz kapható a korábbi könnyű hordtasakok kiváltására. A vásárlók ezenkívül – ahogy eddig is - magukkal hozhatják saját szatyraikat, valamint a legtöbb áruház bejáratánál rendszeresen találnak a termékek másodlagos csomagolásából származó, ingyenesen elvihető kartondobozokat, melyekbe szintén pakolhatnak, olvasható a vonatkozó közleményben. A tervek szerint a lépéssel a Tesco évente 500 tonnával csökkenti a műanyaghulladék mennyiségét.

Az eldobható műanyag zacskók március 21-i kivezetésével egyidejűleg zöldebb csomagolóanyagokra váltunk, amivel éves szinten 500 tonna műanyagot tudunk megspórolni Az újonnan bevezetett, biológiailag lebomló zacskó komposztálható, míg az újrazsák minden alkalommal újrahasználható a vásárlás során" - mondta el többek között Hevesi Nóra, a Tesco kommunikációs vezetője....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés