Előfizetői tartalom

Kiderült: a gáz- mellett az áramfogyasztás is beszakadt januárban

Portfolio
A decemberi 24%-os zuhanás után januárban 30%-kal szakadt év/év alapon a magyarországi földgáz fogyasztás, a villamos energiánál pedig a 8%-os tavaly év végi esést idén januárban közel 10%-os éves alapú esés követte – derült ki az Energiaügyi Minisztérium hétfő reggeli közleményéből, amelyet az energiatakarékossági világnapra időzített. Az energiafogyasztás témája kapcsán Varga Mihály pénzügyminiszter is posztolt hétfőn.

Arról, hogy januárban az országos gázfogyasztás 30%-kal szakadt, múlt csütörtökön Steiner Attila energiaügyi államtitkár előadása alapján már beszámolt a Portfolio, az viszont új információ, hogy emellett „a villamos energia esetében pedig közel 10 százalékos volt” az esés – derült ki a közleményből. Egy hónappal ezelőtt a decemberi és a 2022-es egész éves...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés