Előfizetői tartalom

Tovább szakad a gázár, másfél éve nem volt ilyen olcsó

Portfolio
A hét első napján is folytatódik a gázár esése a holland TTF gáztőzsdén, így tovább távolodik a jegyzés a fontos lélektani értéknek számító 50 eurós megawattóránkéni árszinttől. Az átmeneti lehülés okozta keresletnövekedés ellensúlyozását a továbbra is jóval átlag feletti tárolói szintek mellett az erős cseppfolyósított földgáz (LNG) kínálat is segíti.

Már közel 7 százalékos mínuszban van a következő hónapi gáz ára, ezzel márciusban már mintegy 11 százalékkal csökkent a megwattóránkénti jegyzés. Forrás: tradingeconomics A mostani 42 eurós ár egyben a legalacsonyabb érték 2021. augusztus 16.-a óta, a tavalyi 345 eurós csúcshoz viszonyítva pedig már közel 88 százalékot esett a gáz ára. Forrás: tradingeconomics...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés