Előfizetői tartalom

Kemény jelzést küldött Jerome Powell, veszik a dollárt

Portfolio
A Federal Reserve-nek valószínűleg a vártnál nagyobb mértékű kamatemelésre lesz szüksége a közelmúltbeli erős adatokra reagálva, és kész nagyobb lépésekben szigorítani, ha a beérkező információk összessége arra utal, hogy keményebb intézkedésekre van szükség az infláció megfékezéséhez - mondta Jerome Powell Fed-elnök kedden amerikai törvényhozóknak. Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy amennyiben a héten érkező foglalkoztatottsági adat és a jövő heti infláció a vártnál magasabb lesz, visszatérhet az 50 bázispontos emelés az USA-ban. Nem véletlen, hogy a beszéd után erősödésbe kezdett a dollár.

"A legfrissebb gazdasági adatok a vártnál erősebbek, ami arra utal, hogy a kamatlábak végső szintje valószínűleg magasabb lesz, mint korábban vártuk" - mondta Powell a szenátus bankbizottsága előtti a Reuters tudósítása szerint. A jegybankelnök megjegyzéseire a dollár erősödésbe kezdett az euróval szemben, az 1,06-os szintet is átvitte a dollár, ami az EURUSD-ben fontos...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés