Előfizetői tartalom

Kiderült, mire készülhet Kína a következő években

Portfolio
A pénzügyi felügyeleti tevékenység erősítése, valamint a kutatás és technológia területén a felzárkózás a Nyugathoz – ez lehet a kínai vezetés célja a következő években a Financial Times szerint. A lap összefoglalta Hszi Csin-ping harmadik elnöki ciklusának lehetséges céljait, a cikk szerint a kínai állami apparátus évek óta nem látott reformja is közeledik.

A reformok jegyében a kínai államtanácson belül megalakulhat a pénzügyi felügyeleti bizottság, illetve átalakulhat a technológiai és kutatási minisztérium. Ez a hét az éves népi gyűlés jegyében telik Kínában, Hszi Csin-ping harmadik ötéves elnöki ciklusára készül. Az átalakuló kínai kutatási minisztérium célja az lesz, hogy az oktatást és a kutatást összefogja...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés