Előfizetői tartalom

A vártnál jobb lett az amerikai munkaerőpiaci adat, de a nagy kérdés még nem dőlt el

Portfolio
Kijött az ADP foglalkoztatottsági adata az USA-ból: a közszféra foglalkoztatottait nem tartalmazó mutató a vártnál jobban alakult. Ez viszont nem túl jó hír, a foglalkoztatottság bővülésének ugyanis lassulnia kell ahhoz, hogy a Fed leálljon a kamatemelésekkel, a vártnál erősebb munkaerőpiac pedig további monetáris szigorítást hozhat. Ebből a szempontból viszont nem az ADP adatközlése a döntő, a fontos adat pénteken érkezik.

Az ADP ma délután közzétette a friss munkaerőpiaci számokat, ami a versenyszférában foglalkoztatottak létszámának változását mutatja be. A foglalkoztatottság a várt felett alakult februárban, de nagy kilengést nem látunk: a várt 200 ezer helyett 245 ezerrel nőtt a foglalkoztatottak létszáma. Ezzel együtt is nőtt a foglalkoztatottság bővülése az USA-ban, az előző hónapban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés