Előfizetői tartalom

Leleplezték az oroszok szankciókat kijátszó vállalatbirodalmait

Portfolio
A brit cégnyilvántartás laza szabályozását kihasználva orosz üzletemberek megpróbálták tisztára mosni az ukrajnai háborún realizált profitjukat. A szankciók kijátszására tett kísérletre gyorsan reagálhat a londoni kormány. A trükkös társaságok egyikét az orosz belügyminisztérium egy tagja alapította, de van ukrán gabonát lopó hajózási társaság is a leplezett cégbirodalmakban.

Az ügyet ismerő személyek szerint a brit kormány azt gyanítja, hogy orosz állampolgárok a cégnyilvántartás laza szabályozását kihasználva próbálták tisztára mosni az Ukrajnából ellopott háborús profitjukat - számolt be a Bloomberg. A brit bűnüldöző szervek az elmúlt években számos ország állampolgárai által az Egyesült Királyságban alapított fedőcéget azonosítottak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés