Előfizetői tartalom

Zuhan az üres álláshelyek száma Magyarországon - Nehéz hónapok várnak a dolgozókra?

Portfolio
Érdemben csökkent az üres álláshelyek száma a tavalyi év utolsó három hónapjában az első félévben látott rekordhoz képest. A munkaerőhiány még április és június között ért történelmi csúcsra, megközelítve a 100 ezer betöltetlen álláshelyet, a recesszió beköszöntével azonban az év végére már „csak” 83 ezer nyitott pozíció volt. Ez továbbra is feszes munkaerőpiacot jelez, ugyanakkor a munkanélküliség már emelkedett a mélyponthoz képest. A következő hónapokban várhatóan tovább csökkennek a nyitott pozíciók, miközben emelkedhet a munkanélküliség. A fordulatot a gazdasági növekedés beindulása hozhatja meg.

Már nem kapkodnak úgy a vállalatok a dolgozókért, mint korábban. A tavalyi év utolsó hónapjaiban érzékelhetően csökkent az üres álláshelyek száma és nőtt a munkanélküliségi ráta, ám a munkaerőpiac továbbra is feszes. A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) friss adatai szerint október és december között 83 ezer üres álláshely volt Magyarországon. Ez még mindig magas...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái