Előfizetői tartalom

Rossz hír a befektetőknek: a Fed feladhatja az infláció elleni harcot a bankcsőd miatt

A világon az elmúlt három évben a szegmensről szegmensre körbekergetett infláció korszakát éltük. Ennek a vártnál makacsabb jelenségnek is köszönhető az elmúlt egy év gyors és komoly monetáris szigorítása. A Fed versenyfutása azért, hogy előbb csináljon reálkamatot, mint hogy egy csontváz kiborul a szekrényből. Ez a bizonyos első csontváz azonban megérkezett a múlt héten a Silicon Valley Bank csődjével. Sajnos a mostani szigorítási ciklusban ezáltal hamarabb jelent meg a pénzügyi rendszer és a gazdasági élet szereplői számára a destruktív fájdalom, mint mielőtt a konstruktív fájdalom eredményre vezetett volna.

Idestova három éve a koronavírus világjárvánnyá válásával elkezdődött egy nagyon sok területre kiterjedő dominóeffektus. Az éppen aktuálisan eldőlő dominó pedig a Silicon Valley Bank, amely múlt pénteken csődbe ment. Könnyen lehet, hogy egy „gamechanger” esemény zajlik éppen a szemünk előtt. Először nagyon röviden tekintsük át, miképpen jutottunk el három év...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái