Azzal indokolják a bezárásról hozott döntést, hogy „sajnálatos módon a rezsiárak emelkedése miatt éttermünk gazdaságos működtetése lehetetlen feladatnak bizonyul a jelenlegi időszakban”.
Emellett az élelmiszerek áremelkedése is súlyosan érintette őket.
A Korona valaha a város legelegánsabb szállodája volt, annak földszinti részén működött az étterem. A hely először 1992-ben zárt be, két évvel később az önkormányzat megvette, majd 2005-ben csaknem egymilliárdos költségvetéssel felújították. Az éttermet azóta bérbeadással próbálták működtetni, „ez néha átmenetileg sikerült, néha nem”, írja a lap. Legutóbb 2019 nyarán, akkor öt évnyi szünet után nyitott ki - írja a Délmagyarország.
Az étterem már a szüneteltetés előtt is minimális személyzettel működött. A személyzet most a cég más vendéglátó egységeiben kapott munkát, Budai szerint májustól újra számítanak rájuk.
Címlapkép: Getty Images