Előfizetői tartalom

Nagyobb lehet a világgazdaság növekedése a várnál

MTI
Az iparosodott országok szervezete, a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) az inflációs sokk enyhülése folytán javította a világgazdasági növekedésre vonatkozó előrejelzését. A novemberben jelzett 2,2 százalék helyett 2,6 százalékos növekedést vár az idei évben, a jövő évre pedig a korábban jelzett 2,7 százalékos helyett 2,9 százalékos világgazdasági bővülést vár a friss prognózis szerint.

Az OECD az energia- és élelmiszerárak csökkenésére, valamint a kínai Covid-ellenes korlátozások lazítására hivatkozva javított világgazdasági növekedési előrejelzésén. Az infláció enyhülése ellenére az OECD jelentése szerint Oroszország Ukrajna elleni háborúja továbbra is beárnyékolja a világgazdaságot. A javulás közelmúltbeli jelei ellenére a fellendülés...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés