Előfizetői tartalom

Lesz húsvétkor sonka és tojás? Íme, a szakértők válasza

Szász Péter
Az idei húsvét a korábbiaknál jobban megterheli a magyarok pénztárcáját, hiszen az élelmiszerárak nálunk nőttek messze a legnagyobb mértékben az Európai Unióban. Hiány sonkából nem lesz, tojásból is van elég, de nem szabad az utolsó pillanatra hagyni a vásárlást. A sertéshús árában további fokozatos drágulásra számítanak az ágazati szereplők, hiszen az alapanyagár emelkedése még nem épült be teljesen a kiskereskedelmi árba. A tojásdrágulástól várhatóan április végéig véd az árstop, ám utána itt is emelkedésre kell számítani.

A húsvéti sonkák és húskészítmények piacán nem lesz hiány, a magyar húsipar ugyanis megfelelő mennyiségű és - a minőség széles palettáján - sokféle füstölt húskészítményt készített és vitt már piacra, vagy fog a következő hetekben – mondta lapunknak Éder Tamás, a Magyar Húsiparosok Szövetségének elnöke. Hozzátette, hogy idén vélhetően megáll az az elmúlt...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái