Előfizetői tartalom

Magyarország legtöbb megyéjében nem is álmodhatnak az átlagbér eléréséről

Portfolio
Amíg Budapesten 420 ezer forint felett volt tavaly a nettó átlagkereset, addig Szabolcs-Szatmár-Beregben alig több mint 240 ezret vihettek haza az emberek.

Budapesten meghaladta a 420 ezer forintot a nettó átlagkereset a KSH friss adatai alapján. A dobogóra még Győr-Moson-Sopron és Komárom-Esztergom fért fel 358 ezer, illetve 337 ezer forintos nettó fizetéssel.

Az országban 343 ezer forint volt a nettó átlagkereset, vagyis elmondható, hogy csak a fővárosban és Győr-Moson-Sopronban élők fizetése érte el az országos átlagot.

Minden más megyében kevesebbet vihettek haza az emberek, mint az országos átlag. A sor végén Nógrád (265 ezer), Békés (256 ezer), illetve Szabolcs-Szatmár-Bereg (242 ezer) áll.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés