FONTOS Brutálisan megdrágult az autózás - Mit lehet tenni?
 
Előfizetői tartalom

Történelmi pillanat: Románia utolérte Magyarországot gazdasági fejlettségben

Portfolio
Az előzetes adatok alapján 2022-ben Magyarországon az egy főre jut GDP (vásárlóerő-paritáson) az Európai Unió átlagának 77%-án állt. Ugyanide zárkózott fel Románia adata is, ezzel a legismertebb fejlettségi mutató tekintetében délkeleti szomszédunk utolért minket. A régióban már csak Bulgária, (a gyanúsan alacsony adatokat jelentő) Szlovákia, Horvátország és Lettország számít fejletlenebbnek, mint Magyarország.

Az Eurostat ma tette közzé előzetes jelentését a tavalyi egy főre jutó GDP-ről. A számok még kicsit változhatnak, ráadásul kerekítettek (egész számra), és a mozgásokat is érdemesebb hosszabb távon figyelni, de mégis különlegesnek mondható a jelentés abból a szempontból, hogy a román egy főre jutó GDP utolérte a magyart. A magyar mutató 2, a román 3 százalékponttal...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés