Előfizetői tartalom

Folyamatosan nő a munkanélküliség Magyarországon

Portfolio
Tavaly december és idén február között 4,1%-os volt a munkanélküliségi ráta, ami már nemcsak az előző hónapokhoz képest jelent magasabb munkanélküliséget (tavaly év közben még közel volt a 3%-os ráta), hanem az előző év azonos időszakához képet is. Mindeközben a foglalkoztatás csökkent a megelőző hónapokhoz képest, ami azt jelzi, hogy a munkaerőpiacot is elérte a gazdasági recesszió hatása. Igaz, a foglalkoztatás visszaesése és a munkanélküliség növekedése még nem kiugró, de a folyamatok romlása érzékelhető.

Tavaly december és idén február között 4 millió 690 ezer foglalkoztatottat számlált a Központi Statisztikai Hivatal (KSH), ami kedvezőtlenebb számokat jelent az előző hónapokhoz képest. Ugyanis tavaly tavasz óta először csökkent 4,7 millió alá a foglalkoztatottak száma a háromhavi átlag alapján. A folyamatok romlása a hazai elsődleges munkaerőpiacon is megfigyelhető....

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái