Előfizetői tartalom

Hatalmas terület égett már le idén Magyarországon, milliós bírság lehet a vége a gondatlan tűzgyújtásnak

Portfolio
Március kezdete óta 880 szabad térben keletkezett tűzhöz riasztották a tűzoltókat, átlagosan napi 44-hez. Némelyik tűz kiterjedése eléri a 150 hektárt, ezekkel már 50-60 tűzoltónak kell megküzdenie. A márciusban leégett területek nagysága megközelíti 1620 futballpályáét – írja a Népszava a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivőjére hivatkozva.

Az eddigi legnagyobb tűz március 15-én Fertőrákos térségében keletkezett, amikor a Fertő tónál hajnalban kigyulladt a nádas, és 150 hektáron leégett. Az oltást nehezítette az erős szél, így a szálló pernye újabb helyeken gyújtotta meg a nádast. A tüzet végül több mint tizenkét óra alatt fékezték meg a tűzoltók - írja a lap. Kapcsolódó cikkünk 2023. 03. 24. ...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés