Előfizetői tartalom

Nem mindenki hisz Európa legnagyobb gazdaságában

Portfolio
A kamatemelések hozzájárultak a bankszektor közelmúltbéli problémáihoz, de emellett reálgazdasági hatásai is lesznek. A Commerzbank közgazdásza emlékeztet, hogy a német gazdaság az elmúlt ötven évben egyszer sem úszta meg recesszió nélkül a kamatemelési ciklust, és a bank a mostani szigorítás után is recessziót vár az eurózónában. A visszaesés azonban enyhe és átmeneti lesz.

A német gazdaságra vonatkozó előrejelzést a legtöbb elemzőház felfelé módosította az elmúlt hetekben, úgy érvelve, hogy az év második felében felpattanás jöhet az aktivitásban az energiaigény csökkenése és az ellátási láncok javulása miatt. Az egyes indikátorok alátámasztják ezt a várakozást, a hangulat javul a gazdaságban. Nem osztja ezt a nézetet a német Commerzbank...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés