Előfizetői tartalom

Forgó kerekek helyett körforgásos pizza? Magyarország számára is példa lehet, ami a Fiat munkásnegyedével történt

Torino neve az elmúlt évszázadban összeforrt a Fiattal, melynek gyárát a város Mirafiori városrészében hozták létre. Az eredetileg királyi kertként használt terület déli részén a város alapításával együtt gyorsan létrejöttek a munkásnegyedek is, ahová elsősorban a szegényebb Dél-Olaszországból paraszti származású munkások érkeztek. Ahogy az 1990-es években elkezdett hanyatlani az ipar egész Észak-Olaszországban és így Torinóban is, ezeknek a városrészeknek az újragondolása kiemelt feladat lett.

Magyarország számára is egy fontos kérdés lehet az, hogy hogyan lehet egykor virágzó ipari városokat – gondoljunk akár Ózdra vagy Dunaújvárosra – az ipar visszaszorulásával újragondolni, és kreatív megoldásokkal átvezetni a 21. századba. Mivel hazánk uniós tagország, így érdemes lehet megnézni, hogy uniós forrásokból más városokban, hogyan próbálják megoldani...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés