Előfizetői tartalom

Újabb embereket gyanúsíthatnak a görög vasúti tömegszerencsétlenséggel összefüggésben

Portfolio
Két további állomásfőnök és egy vasúttársasági ellenőr a jövő héten áll az ügyészség elé a február 28-i, 57 halálos áldozatot követelő vasúti katasztrófa miatt. A hatóságok azt vizsgálják, hogy a két személy - egy vállalkozó és a Görög Vasutak veterán alkalmazottja - a műszak vége előtt távozott-e, és egy tapasztalatlan kollégájára bízta-e két, ugyanazon a vágányon ellentétes irányban közlekedő vonat irányítását, ami frontális ütközéshez vezetett.

Mindketten a Larissa vasútállomáson dolgoztak, amely Görögország középső részén, a baleset helyszínétől délre található fontos vasúti csomópont - írja az ekathimerini.com angolnyelvű görög portál. A vállalkozót azt állította, hogy nem hagyta el korábban a műszakját, az február 28-án este 10 órakor ért véget, és ő 22.15-kor távozott. A tapasztaltabb alkalmazott...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés