Előfizetői tartalom

Döntött a kormány: nagy változás jön a boltok árainál

Portfolio
A Gazdaságfejlesztési Minisztérium támogatta a Gazdasági Versenyhivatal elnökének versenypártolási javaslatát, amely egy online árfigyelő adatbázis létrehozására irányult. A megfelelő jogi környezet megteremtése, az adatbázis mielőbbi létrehozása, és működése érdekében hétfőn egy közös munkacsoport alakult, melynek a kormányt érintő feladatait a GFM gazdaságfejlesztésért és nemzeti pénzügyi szolgáltatásokért felelő államtitkára koordinálja - közölte a szaktárca.

A nemzetközi tapasztalatok rávilágítottak, hogy a növekvő ártranszparencia, a fogyasztói árak összehasonlíthatósága fokozza a versenyt, ami hosszú távon is mérséklő hatással lehet az árakra, illetve erősítheti a vásárlói tudatosságot. Ezt figyelembe véve a munkacsoport és az online árfigyelő szolgáltatás célja, hogy a lakosság számára elérhetővé váljon egy olyan...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés