Előfizetői tartalom

Megöli az inflációt a pénzügyi para? - Nagy dilemmában a pénteki stressz után a jegybankok döntéshozói

Portfolio
A bankszektorban tapasztalható feszültséget egyaránt szorosan figyelemmel kísérik az Egyesült Államok és az eurózóna monetáris politikai döntéshozói. A helyzet nem csak pénzügyi stabilitási szempontból érdekes, hanem azért is, mert a bizonytalan helyzetre a bankszektor a hitelezés szűkítésével reagálhat, ez pedig egy  váratlanul új tényező lehet az infláció elleni harcban.

A hatóságok világszerte fokozott készültségben vannak a bankrendszer zavarai miatt, miután az Egyesült Államokban összeomlott a Silicon Valley Bank (SVB) és a Signature Bank, valamint egy héttel ezelőtt a Credit Suisse is egy mentőakcióval menekült meg a csődtől - írja összefoglaló anyagában a Reuters. A múlt hét a pénzügyi stressz növekedésével ért véget, az euró esett...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés