Előfizetői tartalom

Roszatom: nem került szóba a Paks II. együttműködés megszüntetése a tárgyalásokon

Portfolio
A Roszatommal folytatott konzultációk során a magyar kormány illetékesei nem vetették fel az együttműködés esetleges megszüntetésének kérdését, "ez a kérdés nem került szóba" – hangsúlyozta a Roszatom-Közép-Európa képviselője az orosz TASZSZ hírügynökségnek hétfőn, és megismételte ugyanazt az állásfoglalást, amelyet a Portfolio szombaton már közölt. Ez azután történt, hogy a Financial Times cikke és a saját háttérinformációink alapján pénteken átfogó cikkben vázoltuk a Roszatom, mint orosz fővállalkozó kilátásait a Paks II. projektben.

Az orosz hírügynökség hétfői anyaga azt hangsúlyozza: a Roszatom cáfolja azt a Financial Times-ban március 23-án, múlt csütörtökön megjelent információt, miszerint akár le is cserélheti a magyar kormány az orosz fővállalkozó Roszatomot a Paks II. projektben, azaz akár meg is szűnhet az együttműködés. A budapesti székhelyű orosz cég megismételt állásfoglalása szerint...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái