Előfizetői tartalom

Drámai hírek érkeztek a magyarok fizetéséről: hanyatlik az emberek életszínvonala

Portfolio
Idén januárban 16,1%-kal nőtt a bruttó átlagkereset, amelynek hatására a bruttó bérek 528 ezer forintra nőttek. A rekordmagas infláció miatt azonban a reálbérek 7,6%-kal zuhantak egy év alatt, ezért nem meglepő, hogy zuhan a fogyasztás. Utoljára a 2008-2009-es világgazdasági válság időszakában láthattunk ekkora visszaesést.

A bruttó keresetek növekedése elérte a 16,1%-ot Magyarországon idén januárban, ami alacsonyabb bérdinamikát jelent, mint amit az elmúlt hónapokban láttunk, összhangban azzal, hogy a magyar gazdaság recesszióba csúszott, így a vállalatok kissé lassítottak a béremelési tempón. Miután a minimálbér 16, a garantált bérminimum pedig 14%-kal emelkedett idén, így nem meglepő...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés