Előfizetői tartalom

Bejelentette Szijjártó Péter, hogy mennyi gázt fogunk venni évente Azerbajdzsántól

Portfolio
Egy hosszú távú gázvásárlási szerződést fog kötni Magyarország és Azerbajdzsán, amelynek keretében évente kb. 2 milliárd köbméternyi mennyiséget fogunk vásárolni – jelentette be a Türk Államok Szervezete energiaügyi minisztereivel folytatott budapesti tanácskozás keretében csütörtökön Szijjártó Péter. A külgazdasági és külügyminiszter ezzel lényegében a középértékét jelentette be annak az 1-3 milliárd köbméternyi sávnak, amiről két kormánytag a közelmúltban beszélt, és így az éves magyar gázfelhasználás bő 20%-a, az éves orosz-magyar szerződés közel fele jöhet majd Azerbajdzsánból.

Szijjártó még február közepén jelezte először, hogy hosszútávú gázvásárlási szerződés megkötésére készül Magyarország Azerbajdzsánnal, amelynek éves volumene 1-2 milliárd köbméter lehet, és már ekkor jelezte, hogy már idén jöhet az első 100 millió köbméternyi mennyiség. Ezt ma megerősítette, miszerint politikai megállapodás született róla és már csak...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái