Előfizetői tartalom

Bejelentette Szijjártó Péter, hogy mennyi gázt fogunk venni évente Azerbajdzsántól

Portfolio
Egy hosszú távú gázvásárlási szerződést fog kötni Magyarország és Azerbajdzsán, amelynek keretében évente kb. 2 milliárd köbméternyi mennyiséget fogunk vásárolni – jelentette be a Türk Államok Szervezete energiaügyi minisztereivel folytatott budapesti tanácskozás keretében csütörtökön Szijjártó Péter. A külgazdasági és külügyminiszter ezzel lényegében a középértékét jelentette be annak az 1-3 milliárd köbméternyi sávnak, amiről két kormánytag a közelmúltban beszélt, és így az éves magyar gázfelhasználás bő 20%-a, az éves orosz-magyar szerződés közel fele jöhet majd Azerbajdzsánból.

Szijjártó még február közepén jelezte először, hogy hosszútávú gázvásárlási szerződés megkötésére készül Magyarország Azerbajdzsánnal, amelynek éves volumene 1-2 milliárd köbméter lehet, és már ekkor jelezte, hogy már idén jöhet az első 100 millió köbméternyi mennyiség. Ezt ma megerősítette, miszerint politikai megállapodás született róla és már csak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés